Už jste se někdy ocitli s talířem zbylých špaget a nevěděli jste, co s nimi?
Nenechte je přijít nazmar – buďte kreativní a prozkoumejte chutné způsoby, jak zbytky špaget proměnit v něco nového a vzrušujícího!
S několika jednoduchými ingrediencemi a trochou fantazie si můžete vychutnat chutné jídlo, které se snadno připravuje a je plné chuti. Přečtěte si několik inspirativních nápadů, jak toho dosáhnout!
Nevyhazujte zbytky špaget!
Už jste někdy uvařili příliš mnoho špaget k večeři? Nebojte se, stává se to těm nejlepším z nás!
Nepodléhejte pokušení zbytky vyhodit, protože existuje mnoho skvělých receptů, které z nich můžete připravit.
Od špagetového koláče po špagetovou frittatu – možností je nekonečně mnoho. S několika chutnými recepty vám pomůžeme v pokračování tohoto článku.
Neplýtvejte tedy svými drahocennými zbytky; buďte kreativní a připravte si lahodný pokrm!
Chutné pohoštění – lahodné způsoby, jak využít zbytky špaget!
1. Špagety Frittata:
V míse smíchejte uvařené špagety, vejce, parmazán a další požadované ingredience a nalijte je do vymazané zapékací misky. Pečte v troubě při teplotě 350 °C, dokud lehce nezhnědne.
2. Špagetový koláč:
Do vymaštěného koláčového talíře navrstvěte uvařené špagety, sýr ricotta a sýr mozzarella a zalijte omáčkou marinara a strouhaným parmazánem. Pečeme v troubě při teplotě 350 °C, dokud se sýr nerozpustí a neprohřeje.
3. Špagety Baked Ziti:
Smíchejte uvařené špagety se sýrem ricotta, sýrem mozzarella a omáčkou marinara a nalijte do vymazané zapékací misky. Posypeme rozdrobeným sýrem mozzarella a zapečeme v troubě při teplotě 350 °C, dokud se nerozpustí a nevytvoří bublinky.
4. Špagety Calzones:
V míse smíchejte uvařené špagety, sýr ricotta, sýr mozzarella a další požadované ingredience a poté lžící vložte do připraveného těsta na pizzu. Přeložte je tak, aby vznikly calzones, potřete je vajíčkem a upečte v troubě při teplotě 375 °C dozlatova.
5. Špagety Carbonara:
Na pánvi na středním plameni osmahněte česnek, slaninu (je-li třeba) a houby (je-li třeba) dozlatova. Do pánve přidejte uvařené špagety spolu s vejci a parmazánem a promíchejte, až vznikne krémová hmota. Podávejte teplé.
Skladování zbytků špaget
Chcete-li skladovat zbytky špaget, uvařené těstoviny před uložením do chladničky zchlaďte. Uvařené špagety vložte do mělké vzduchotěsné nádoby. nebo uzavíratelný plastový sáček a co nejdříve je uložte do chladničky.
Nezapomeňte použít vzduchotěsnou nádobu nebo sáček, aby se do těstovin nedostal vzduch a nevysušil je. Když jsou připraveny k podávání, špagety několik minut ohřívejte v hrnci s vroucí vodou. nebo v nádobě vhodné do mikrovlnné trouby s několika lžícemi vody. Vychutnejte si!
Sdílení tohoto článku na sociálních sítích by nám velmi pomohlo. Pomohlo by nám to oslovit více lidí a zvýšit počet našich čtenářů.
Tento článek poskytuje cenné informace a je důležité, abychom je šířili dál, aby z nich mohl mít prospěch každý.
Vaše pomoc při sdílení tohoto článku bude mít velký význam pro zvýšení jeho dosahu a dopadu.