Início » Jídlo » 5 receptů, které musíte vyzkoušet, abyste si pochutnali na chutném jídle

5 receptů, které musíte vyzkoušet, abyste si pochutnali na chutném jídle

Už jste se někdy ocitli s talířem zbylých špaget a nevěděli jste, co s nimi?

Nenechte je přijít nazmar – buďte kreativní a prozkoumejte chutné způsoby, jak zbytky špaget proměnit v něco nového a vzrušujícího!

S několika jednoduchými ingrediencemi a trochou fantazie si můžete vychutnat chutné jídlo, které se snadno připravuje a je plné chuti. Přečtěte si několik inspirativních nápadů, jak toho dosáhnout!

Nevyhazujte zbytky špaget!

Už jste někdy uvařili příliš mnoho špaget k večeři? Nebojte se, stává se to těm nejlepším z nás!

Nepodléhejte pokušení zbytky vyhodit, protože existuje mnoho skvělých receptů, které z nich můžete připravit.

Od špagetového koláče po špagetovou frittatu – možností je nekonečně mnoho. S několika chutnými recepty vám pomůžeme v pokračování tohoto článku.

Neplýtvejte tedy svými drahocennými zbytky; buďte kreativní a připravte si lahodný pokrm!

Přečtěte si také  Které jídlo je pro zdravější životní styl nejdůležitější?

Chutné pohoštění – lahodné způsoby, jak využít zbytky špaget!

1. Špagety Frittata:

V míse smíchejte uvařené špagety, vejce, parmazán a další požadované ingredience a nalijte je do vymazané zapékací misky. Pečte v troubě při teplotě 350 °C, dokud lehce nezhnědne.

2. Špagetový koláč:

Do vymaštěného koláčového talíře navrstvěte uvařené špagety, sýr ricotta a sýr mozzarella a zalijte omáčkou marinara a strouhaným parmazánem. Pečeme v troubě při teplotě 350 °C, dokud se sýr nerozpustí a neprohřeje.

3. Špagety Baked Ziti:

Smíchejte uvařené špagety se sýrem ricotta, sýrem mozzarella a omáčkou marinara a nalijte do vymazané zapékací misky. Posypeme rozdrobeným sýrem mozzarella a zapečeme v troubě při teplotě 350 °C, dokud se nerozpustí a nevytvoří bublinky.

4. Špagety Calzones:

V míse smíchejte uvařené špagety, sýr ricotta, sýr mozzarella a další požadované ingredience a poté lžící vložte do připraveného těsta na pizzu. Přeložte je tak, aby vznikly calzones, potřete je vajíčkem a upečte v troubě při teplotě 375 °C dozlatova.

Přečtěte si také  Jíst maso každý den: dobrý nebo špatný zvyk?

5. Špagety Carbonara:

Na pánvi na středním plameni osmahněte česnek, slaninu (je-li třeba) a houby (je-li třeba) dozlatova. Do pánve přidejte uvařené špagety spolu s vejci a parmazánem a promíchejte, až vznikne krémová hmota. Podávejte teplé.

Skladování zbytků špaget

Chcete-li skladovat zbytky špaget, uvařené těstoviny před uložením do chladničky zchlaďte. Uvařené špagety vložte do mělké vzduchotěsné nádoby. nebo uzavíratelný plastový sáček a co nejdříve je uložte do chladničky.

Nezapomeňte použít vzduchotěsnou nádobu nebo sáček, aby se do těstovin nedostal vzduch a nevysušil je. Když jsou připraveny k podávání, špagety několik minut ohřívejte v hrnci s vroucí vodou. nebo v nádobě vhodné do mikrovlnné trouby s několika lžícemi vody. Vychutnejte si!

Sdílení tohoto článku na sociálních sítích by nám velmi pomohlo. Pomohlo by nám to oslovit více lidí a zvýšit počet našich čtenářů.

Přečtěte si také  Lahodné domácí ravioli - Snadný a chutný recept na večeři!

Tento článek poskytuje cenné informace a je důležité, abychom je šířili dál, aby z nich mohl mít prospěch každý.

Vaše pomoc při sdílení tohoto článku bude mít velký význam pro zvýšení jeho dosahu a dopadu.

Radek Dobrovolny
Skriven av : Radek Dobrovolny
Radek Dobrovolny je již řadu let zkušeným webovým editorem, který ovládá všechny webové kódy. Velkoryse se s vámi podělí o své objevy, oblíbené články a cenné postřehy. Určitě ho tedy pozorně sledujte a sledujte, abyste odhalili bohaté znalosti ze světa tvorby webových stránek!