Início » Jídlo » Chutné nápady na přípravu pokrmů ze zbytků lilku

Chutné nápady na přípravu pokrmů ze zbytků lilku

Zbytky lilku mohou být skvělou záminkou k tomu, abyste byli v kuchyni kreativní! Ať už máte nějaký lilek navíc, který potřebujete zužitkovat, nebo se snažíte přestat plýtvat potravinami, existuje spousta chutných a výživných způsobů, jak ho využít.

Zde je několik nápadů, které vám pomohou přeměnit zbytky lilku na jídlo, které si zamiluje celá vaše rodina.

Využijte zbytky lilku na maximum

Lilek je všestranná zelenina, takže se nemusíte bát, že byste měli zbytky! Místo toho, abyste přebytečný lilek vyhodili, můžete ho použít v libovolném počtu chutných receptů.

Od lilku s parmazánem po klasické ratatouille , lze zbytky lilku proměnit v něco nového a vzrušujícího. Můžete si dokonce vyzkoušet vytvořit veganské lasagne s vrstvami plátků lilku a krémovou omáčkou z kešu sýra.

S trochou fantazie a kreativity můžete zbytky lilku proměnit v něco výjimečného!

Přečtěte si také  Jste si jisti, že víte, jak vyvážit jídlo? Zde je návod, jak vytvořit dokonalý talíř!

Chutné nápady, co dělat se zbytky lilku

1. Zapečený lilek s parmazánem: Lilek nakrájíme na plátky, namočíme do rozšlehaných vajec a mouky a pak usmažíme. Potřete omáčkou marinara, sýrem mozzarella a parmazánem. Pečeme 25 minut při teplotě 350 °C.

2. Těstoviny z lilku: Na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájený lilek s česnekem, cibulí a paprikou. Do pánve přidejte uvařené těstoviny a omáčku marinara a 10 minut povařte. Ozdobte parmazánem.

3. Pizza z lilku: Těsto na pizzu potřeme tenkou vrstvou rajčatové omáčky, poklademe tenkými plátky lilku, sýrem mozzarella a parmazánem. Pečte při teplotě 500 °C po dobu 10 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nezíská zlatohnědou barvu.

4. Lilek kari: Na olivovém oleji s česnekem a cibulí osmahneme na kostičky nakrájený lilek do změknutí. Do pánve přidejte kari, kokosové mléko a rajčatový protlak. Dusíme do zhoustnutí a podáváme s vařenou rýží nebo quinoou.

Přečtěte si také  Proč je to nezbytné pro zdravou výživu

5. Hranolky z lilku: Lilek nakrájíme na plátky ve tvaru hranolků, namočíme do rozšlehaných vajec a mouky a pak smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte s kečupem nebo rančerským dresinkem na namáčení.

Skladování zbytků lilku

Pro správné skladování zbytků lilku pro pozdější použití je důležité. před přenesením do vzduchotěsné nádoby vychladit uvařený lilek na pokojovou teplotu.

Při skladování lilku v chladničce dbejte na to, aby byla nádoba zcela uzavřená. Lilek by se měl spotřebovat do tří až čtyř dnů, aby se nezkazil a zachoval si všechny své chutě. Aby zůstal čerstvý, dbejte na to, aby lilek nebyl v chladničce vystaven působení vzduchu nebo vlhkosti.

Sdílení tohoto článku na vašich účtech sociálních médií nám velmi pomůže. Nejenže nám to pomůže rozšířit povědomí o tomto tématu, ale také nám to dá šanci oslovit větší publikum.

Přečtěte si také  Lahodné domácí ravioli - Snadný a chutný recept na večeři!

Velmi bychom ocenili, kdybyste věnovali několik okamžiků sdílení tohoto článku se svými přáteli, rodinou a kolegy.

Radek Dobrovolny
Skriven av : Radek Dobrovolny
Radek Dobrovolny je již řadu let zkušeným webovým editorem, který ovládá všechny webové kódy. Velkoryse se s vámi podělí o své objevy, oblíbené články a cenné postřehy. Určitě ho tedy pozorně sledujte a sledujte, abyste odhalili bohaté znalosti ze světa tvorby webových stránek!