Início » Jídlo » Lahodné domácí ravioli – Snadný a chutný recept na večeři!

Lahodné domácí ravioli – Snadný a chutný recept na večeři!

Hledáte ideální večeři pro svou rodinu a přátele? Ravioli jsou klasické italské jídlo, které jistě potěší i ty nejvybíravější jedlíky.

Ať už jste v kuchyni začátečník, nebo zkušený kuchař, tento recept na ravioli bude snadným a chutným způsobem, jak zapůsobit na všechny u vašeho stolu.

Od chutné náplně až po lehké a jemné těsto na těstoviny, tento pokrm si jistě každý vyžádá druhé!

S několika jednoduchými ingrediencemi si můžete připravit domácí ravioli od nuly. Postupujte podle tohoto receptu a naučte se, jak pokaždé vytvořit dokonalé ravioli.

Od vyválení těsta až po vytvoření náplně, máme pro vás všechny kroky, takže si můžete vychutnat lahodné ravioli bez jakýchkoli potíží.

Ingredience (podává se pro 4 osoby)

  • 1 balení čerstvých raviol (32 oz)
  • 1/4 šálku másla
  • 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Voda na vaření (4 čtvrtlitry)
  • Teplota varu: 212°F
Přečtěte si také  Jste si jisti, že víte, jak vyvážit jídlo? Zde je návod, jak vytvořit dokonalý talíř!

Metoda

1. Naplňte velký hrnec 4 litry vody a přiveďte ji k varu na středně silném ohni.

2. Jakmile se voda začne vařit, přidejte ravioli a jemně je promíchejte, aby se neslepily. Vařte 6-7 minut nebo podle pokynů na obalu.

3. Když jsou ravioli uvařené, slijte je v cedníku a přendejte do velké mísy.

4. Přidejte máslo, parmazán, česnekový prášek, sůl a pepř a olivový olej. Vše míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí.

5. Ravioli podávejte horké a posypejte je nasekanou čerstvou petrželkou.

Zdravé ravioli recepty

Ravioli je vynikající italské jídlo, které lze připravit zdravějším způsobem s několika jednoduchými přísadami. Zde je několik tipů a receptů na zdravější verzi raviol:

1. Použijte celozrnné ravioli místo raviol z bílé mouky. Celozrnné ravioli obsahují více vlákniny a bílkovin a mohou vám pomoci cítit se déle sytí.

Přečtěte si také  Chutné nápady na přípravu pokrmů ze zbytků lilku

2. Používejte čerstvou zeleninu jako náplň místo zpracovaného masa. Čerstvá zelenina obsahuje mnohem méně nasycených tuků a sodíku.

3. Používejte olivový olej nebo zdravý sprej na vaření místo másla nebo margarínu. Olivový olej je skvělým zdrojem zdravých tuků a může pomoci snížit hladinu cholesterolu.

4. Používejte nízkotučný sýr jako polevu místo plnotučného. . Nízkotučný sýr má nižší obsah kalorií a tuku, ale stále má stejně skvělou chuť.

5. Vyzkoušejte zeleninovou omáčku místo smetanové . Zeleninové omáčky mají nižší obsah tuku a kalorií a nabízejí spoustu chuti.

Tyto tipy a recepty vám pomohou připravit chutnou a zdravou verzi raviol, na které si pochutná každý.

Radek Dobrovolny
Skriven av : Radek Dobrovolny
Radek Dobrovolny je již řadu let zkušeným webovým editorem, který ovládá všechny webové kódy. Velkoryse se s vámi podělí o své objevy, oblíbené články a cenné postřehy. Určitě ho tedy pozorně sledujte a sledujte, abyste odhalili bohaté znalosti ze světa tvorby webových stránek!